Biográfia

Sterbinszky 1998 óta tartozik Magyarország DJ- élvonalába. Fiatalok ezrei számára jelenti a DJ szó hazai megfelelőjét. Nemzetközi szinten is abszolút kiváló teljesítménye, eredményei, utánozhatatlan lemezlovas technikája miatt Sterbinszky nevét évről évre, állandó jelleggel a legjobbak között említik a szakmában. Saját szerzeményeit, remixeit és bootlegjeit/mash-upjait olyan nagyágyúk játsszák rendszeresen, mint Tiesto, Ferry Corsten, Paul Oakenfold, vagy épp Jaytech. Nem véletlen, hogy Sterby rendszeres fellépő vendég Romániában, Szlovákiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, valamint Svájcban. Friss megjelenései megtalálhatóak a Beatporton és minden jelentős legális letöltőoldalon.. Élő fellépéseinek felvételei elérhetők a népszerű partiportálokról: rajongói így mindig képben lehetnek, hogy milyen egyedi szettre számíthatnak legközelebbi buliján a mindig korszerű lemezlovas jóvoltából. Sterbinszky mindig tud újat mutatni - szettjei 40%-a saját dalok, remixek, vagy exkluzív felvételek sorozata! Az aktuális sikerek olyan kiemelkedő eredményeket követnek, mint Sterbinszky 4 aranylemeze, MAHASZ Aranyzsiráf díja, Z+ különdíja, több ízben Neki ítélt "Az ÉV DJ-JE" szakmai és közönségdíjakat, így 2011 és 2012-ben "ÉV DJ-JE" Ballantine's Music Awards közönségdíj és a Ballantine's Music Awards RADIO FACE TOP DJ-je, ugyanebben az évben az AudioMAX.hu TOP DJ díja. 2001-ben a Discography klipjét bemutatják az MTV Europe Party Zone című műsorában, így az első olyan magyar lemezlovas lesz, akinek az MTV videóját játszotta. A nem sokkal ré megjelenik a Discography II. című dal, amit még maga Carl Cox is rendszeresen játszott a fellépései alkalmával. Ennek kapcsán Sterbinszkyt nem kisebb megtisztelés éri, minthogy Carl Cox 2004-ben meghívja az ibizai Space Clubba, hogy az általa fémjelzett bulisorozat egyik éjszakájának fellépő DJ-je legyen. Egy év múlva újabb legenda előtt láthatta a közönség, mégpediglen a svédországi, a Stockholmból induló Cinderella nevű hajon, ahol életében immáron harmadszor is TIESTO társaságában állhatott DJ pult mögé a lemezlovas.

DJ Sterbinszky állandó résztvevője az összes jelentős hazai és néhány európai fesztiválnak. Olyan budapesti mega koncertek fellépője az említett zenekarok számaihoz írt remixekkel, mint a Neoton Família, Janicsák Veca Szuperkoncert. Az elektronikus tánczenei vonal sikerei mellett ezrek látogatják a nevével fémjelzett Classic House partikat is, ahol igazi house és trance időutazás részesei lehetnek a legjobb elektronikus klasszikus zenei darabok kedvelői. Sterbinszky igazi közösségi DJ. Minden lehetőséget megad követőinek, hogy belelássanak mindennapjaiba, tudják, mi az aktuális kedvenc zenéje, s hogy mitől előremutatóak mindig DJ-szettjei. A www.facebook.com/sterbinszky címen elérhető Facebook oldalát pedig lassan 67000-en lájkolták rekord idő alatt. Jelen van a Twitteren (www.twitter.com/sterbinszky) és a MySpace-en (www.myspace.com/sterbinszky) is, s hamarosan indul a vadonatúj www.sterbinszky.com is. Sterby podcastjei szinten mindíg dobogós helyezéssel bírnak, számos alkalommal megtalálhatók az iTunes Music Podcastjeinek TOP4-ben.

2012. december 24-én a Black Hole Recordings gondozásában megjelent a TIESTO – Lethal Industry Sterbinszky and Coddie remixének két változata is.

2013-ban az elnyerte a Transilvanian Music Awards különdíját, az ÉV DJ-je díjat.

Sterby saját szerzeményeit, mashupjait, bootlegjeit és remixeit akár már a megjelenés előtt meghallgathatjuk a nemrégiben elindult és hamar 347000 letöltést elért oldalon www.soundcloud.com/sterbinszky

Sterby egy órás podcastjeit itt találhatják meg a rajongók:

http://itunes.apple.com/gb/podcast/sterbinszky-official-podcast

http://www.mixcloud.com/karolysterbinszky/